MATESZ  • H-1026 Budapest, Torockó u. 3. phone: 3753-019, 3567-532 telefax: 3567-532 email: mateszepitesz@chello.hu
 back                      introduction  
 
12/14/2018
 
 our team  our partners
 
 enterprise data  references
 
general
general view
 
entrance
entrance - detail
entrance
entrance hall
 
back
back facade
classroom
classroom
 
 architects` note:
The building was used for several-day courses, and also contained a library maintained by the Nógrád County Trade Union.

The building was designed to melt into its surroundings, and it was organized around a central corridor providing a view of the land on both ends. The sight that welcomes visitors, reappears after they enter the building. The functional units, which can also be operated individually, are rowed up by the central axis. We endeavoured to create a humanly space, and to achieve this, we needed more than the human scale of the building, and the good proportion of the interiors. This feeling has to be intensified by the experiences of people moving around the house. We wanted the building to be perspicuous form all directions. We used traditional building materials: brick and wood.
 
 
 
 
 
  the building`s name: SZOT education centre, library, and community centre
  location:   Salgótarján, Tóstrand
Hungary
  year of planning: 1980  
 year of building: 1982  
 architect chief design architect  László Felcsuti, MATESZ
interior designer  Pál Somogyi
  MATESZ`s role:   non-MATESZ
  building data
 category:  

cultural inst.

 gross floor-space:  sqm 2500
 sen your comments to the architect:
 your name:  
 your e-mail address:  
 your comments
(max. 1000 characters):
   
     
w e b  ©  w w w . e p i t e s z f o r u m . h u  2 0 0 2